Historie

Het dynamische bedrijf Puts Elektro BV heeft tegenwoordig haar vestiging op het Bedrijventerrein De Berk in Echt, pal naast de A2: een toplocatie in de onmiddellijke nabijheid van de nieuwe verbindingsweg A73. Peter Puts: “Aan de Nobelweg 40 is een ruim en functioneel onderkomen gerealiseerd en houden we ons intensief bezig met aanleg van installatie-, besturing- en beveiligingstechniek. Het riante bedrijfsgebouw biedt volop ruimte voor opslag van goederen en materialen, en herbergt een aantal kantoorruimten.”

Aan het woord is Peter Puts (1967), directeur van het elektrotechnisch bedrijf Puts Elektro BV. “Na het doorlopen van de MTS en HTS heb ik gedurende een zestal jaren de nodige praktijkervaring opgedaan op het gebied van elektrotechniek en mechanica bij Linssen Yachts in Maasbracht, voorwaar een zeer goede leerschool. Ik filosofeerde toen al over het oprichten van een eigen bedrijf in de E-branche, zoals dat kortweg genoemd wordt. In 1998 opende ik mijn eigen huidige onderneming in Maasbracht die weer naderhand gevestigd werd een huurlocatie te Pey. Wegens verdergaande uitbreiding van werkzaamheden en toename van de klantenkring, groeide ons bedrijf snel uit z’n jasje. De schitterende accommodatie hier in Echt biedt zeker volop perspectief en is tevens een welkome thuishaven voor onze 15 personeelsleden”.

Aanvankelijk vormde het aanleggen van complete elektrotechnische installaties op het gebied van industrie, utiliteit en woning is de hoofdmoot van de activiteiten van Puts Elektro. Daartoe behoorde uiteraard ook het ontwerpen van tekeningen van installaties, schema’s en verdelers. Gaandeweg breidde het takenpakket zich óók uit naar de besturingstechniek voor zowel kleine als middelgrote objecten zoals machines en lopende banden. Vakkundige operators en engineers zorgen in overleg met de opdrachtgever voor perfecte besturingselementen op maat. Ook beveiligingstechniek, het aanleggen van doelmatige inbraak-, brand- ontruiming- en camera en toegang-systemen wordt veel toegepast.

“Inbraaksystemen met of zonder certificaat kunnen wij óók draadloos aanleggen. Tevens bestaat de mogelijkheid tot doormelding op GSM en de centrale meldkamer. Brand- en ontruiming-installaties worden op maat aangelegd met behulp van keurmerk gecertificeerde systemen (KIWA). Tevens kunnen wij een PVE (programma van eisen) voor verzorgen. Camerasystemen kunnen wij in verschillende uitvoeringen aanbieden. Deze kunnen worden aangesloten op een bestaand netwerk en de beelden kunnen eventueel via internet, smartphone of tablet overal ter wereld bekeken worden.

Door jarenlange kennis en ervaring in KNX domotica systemen is Puts Elektro toonaangevend bedrijf wat Domotica betreft. Dit systeem omvat huis-en/ of bedrijfsautomatisering waarbij lampen, apparaten, centrale verwarming én alarmsystemen op afstand bediend worden en met een druk op de knop de hele scènes aangestuurd kunnen worden. Het systeem is zonder meer uniek te noemen en wordt vandaag de dag dan ook steeds vaker uitgevoerd.

Naast het bedrade bussysteem kan Puts Elektro u ook een compleet draadloos domotica systeem aanleggen waarbij kap/breekwerk niet aan te pas komen.
Puts Elektro hanteert de stelregels kwaliteit, interesse en controle. Maar ook service bij storingen wordt bij ons met hoofdletters geschreven. Bedrijven kunnen immers hun productie niet stopzetten en daarom is Puts Elektro in dergelijke gevallen zéér alert. Onze klanten zijn verspreid in vrijwel geheel Limburg, zelfs tot in de omliggende grensgebieden.